Anna Mendos Muñoz                 







Maig 2024 

Faig d’actriu que dona veu a Cornèlia (recursos audiovisuals). El text és d’Eduard Olesti i em dirigeix a càmara David Bustos.

La nova exposició permanent del MAC-Museu d’Arqueologia de Catalunya, IMPERIVM, històries romanes, és una guia cap a la descoberta i el coneixement de la civilització romana a través de les històries de diferents habitants de l’imperi romà, dels seus neguits i anhels, que en primera persona expressaran l’experiència de com es vivia un món complex i divers, però al mateix temps global i integrador.

El context d’aquestes històries el trobarem en els diferents àmbits que ens parlaran de manera general, oberta i transversal, dels temes substancials que conformaven la civilització i la cultura romanes, com ara els principis i les manifestacions del poder, les creences, l’estructura social, l’oci, el treball... A través de la presentació i el diàleg amb els objectes i recursos de l’exposició, el visitant podrà reconèixer i copsar l’essència de Roma, així com la projecció del seu poder i la seva cultura durant gairebé més de 700 anys, per tota la Mediterrània i Europa.

Les obres exposades pertanyen a la col·lecció romana del MAC, procedents sobretot de les ciutats romanes de Barcelona, Tarragona i Empúries, però també de la resta de territoris fins on es va estendre el poder de Roma. Els recursos audiovisuals i interactius tindran un paper fonamental en la presentació, la qual es basarà en un sistema d’audioguia integrat i individualitzat.


****



Juliol 2022

Estimados amigos,

Tenemos el placer de anunciaros que el 1 de julio tendrá lugar la XV sesión de "Els divendres de Candaya. Contrapunts”, el ciclo literario, artístico y cervecero de Candaya, coordinado por el poeta Carlos Vitale y la editora Olga Martínez Dasi. A las 19 h. en el local de #Candaya (c/ Bòbila 4).

Nos reuniremos en torno al tema “La carne”, y contaremos con la participación del novelista Fernando Parra, autor de #ElAntropoide y de la poeta Olivia Martínez Giménez de León, autora de #Losañosdelhambre. Los dos vendrán desde Alicante. El contrapunto artístico será una performance muy especial de la actriz Anna Mendos. Las palabras iniciales correrán a cargo de la escritora y dramaturga Fernanda García Lao. Acompañará a la lectura y la danza, la degustación de la cerveza artesana Pink Gose del Abirradero, que explicará el maestro cervecero Daniel Fermun.

Nos haría muchísima ilusión que nos acompañaseis en esta fiesta de la literatura, la cerveza y el arte. La aportación para la entrada será de 3 €, que se podrán descontar de la compra de un libro.

Nuestros invitados

Olivia Martínez Giménez de León (Alicante, 1980) es licenciada en Filología Hispánica por la Universidad de Alicante y profesora. Ha publicado los libros de poemas El animal y la urbe (2016), Los años del hambre (Candaya. 2022) y la plaquette Cloro (2017). Forma parte del Aula de Danza de la Universidad de Alicante.

Fernando Parra Nogueras (Tarragona, 1978) es escritor, crítico literario y profesor. Desde hace una década mantiene una columna semanal de crítica y reflexión literarias en el Diari de Tarragona y el blog 'Cesó todo y dejeme'. Es autor de las novelas, Persianas (2019), finalista del Premio Azorín y 'El antropoide' (Candaya, 2021).

Anna Mendos (Barcelona, 1979) es actriz, performer, escritora y economista. Dirige un proyecto personal multimedia de narrativa poética y autoficción, con colaboradores de distintas artes. Formó parte del reparto de 'El amor en su lugar' de Rodrigo Cortés y ha protagonizado diferentes cortometrajes: Club silencio (2021), Un ladrón (2021), El tercer sombrero (2019), Virgo (2019)…


︎Audio performanceColaboradores audio: Lluís Febrer i Sergi Coromines

****


26 Maig 2023

IN MEMORIAM

Pel meu 44 aniversari, vaig demanar celebrar un funeral. Aquest és el resultat de la improvització esdevenida.

︎



****



 
Juliol 2016

NOTA DE PREMSA

El proper dimecres 27 de juliol a les 18h tindrà lloc ACCÉS OBERT, l’acció final del ‘taller de creació per a espectadors’ organitzat per Agost Produccions en el marc del Grec Festival de Barcelona 2016.

L’acció és gratuïta i començarà a les 18h a la Plaça del Sortidor amb final a les grades de l’amfiteatre del Teatre Grec. Hi haurà doncs, un primer moment d’itinerància pels carrers del Poble Sec per acabar amb una acció interrogativa des de les grades del mateix Grec.

Durant tots els dissabtes de juliol, un grup d’espectadors acompanyats per la creadora Marta Galán ha estat treballant al voltant de diferents línies, per acabar fent una experiència inèdita per a ells: crear una acció artística.

La condició d’espectadors-creadors, les barreres d’accés a les pràctiques culturals, la història del Teatre Grec

, la pre-història d’aquest lloc quan era una pedrera, els usos populars de l’amfiteatre quan no hi ha teatre, la història del festival i la relació d’aquest amb el barri són alguns dels materials que nodreixen ACCÉS OBERT.

En aquell primer Grec de 1976 les pancartes deien: “Teatre i llibertat, temporada popular, per un teatre al servei el poble, la imaginació al teatre, per tots.”.

40 anys més tard d’aquella experiència autogestionada per la professió teatral, avui un grup d’espectadors s’han sentit interpel·lats per aquelles crides, que el mateix festival recorda a la presentació de l’edició daquest any, i les han posat sobre la taula en forma de preguntes.




ACCÉS OBERT

Dimecres 27 de juliol de 2016

18h: inici itinerari: plaça del Sortidor - c/ de Blasco de Garay - Passeig de l'Exposició – Passatge de Martras – grades del Teatre Grec.

19h: inici acció a les grades de l’amfiteatre

20h: Final

Gratuït. Aforament: 1900 persones

Pujant a la Font del Gat / hi ha un teatre, hi ha un teatre, / Pujant a la Font del Gat, / al Grec d’aquesta ciutat // Pregunteu-li com se diu, / temporada, temporada, / pregunteu-li com se diu / democràtica i d’estiu (…) [1976]











****


Septembre 2018

Una pequeña parte de este mundo és una peça comunitària en la qual La Señorita Blanco treballa amb un col·lectiu de dones del barri de la Maurina de Terrassa i d’altres voluntaries a participar (convocatoria oberta). Aquest generós i bell grup de dones, aporta retalls de la seva biografia a l’imaginari de l’artista, creant una peça que reivindica que aquesta petita part d’aquest món és tan imprescindible com la resta de petites parts que componen el nostre univers.

Olga Blanco va demanar a les participants la redacció d’un text personal amb la premisa de continuar la frase “Si algún día muero por el simple echo de ser mujer...” per ser utilitzat com a audio de la peça:












****